+34 638 552 115
+34 609 079 089

Maandag tot Zaterdag: 10:00 - 19:00 uur

 
 

Veelgestelde vragen


 

 Reserveren:


Hoe maak ik een reservering via de website?
Het is heel eenvoudig, bezoek de optie in ons hoofdmenu "Onze Accommodaties" en open het tabblad van het appartement dat aan uw smaak en/of behoeften voldoet.
In het midden van de webpagina ziet u een kalender waarrin duidelijk wordt aangegeven welke dagen beschikbaar zijn en welke dagen er bezet zijn. Om een reservering te maken, selecteert u gewoon de gewenste maand en het gewenste jaar, klikt u vervolgens op de dag van invoer en nogmaals op de dag van vetrek en tenslotte klikt u op de knop ONLINE RESERVERING.

Vervolgens opent u een nieuwe pagina waar u de door u geselecteerde dagen en de total prijs van uw verblijf kunt aangeven. Volg gewoon de instructies en vul de formulieren in met de informatie die u aangeeft.

Hoe en wanneer moet ik mijn reservering betalen?
Om de reservering te bevestigen, wordt er 10% van het totaal bedrag via de crediet kaart die u aangeeft in rekening gebracht via een beveiligde betalings systeem online.
De resterende betaling van uw reservering (90%) moet bij aankomst in de accommodatie worden gedaan en kan contant of met een betaal kaart worden voldaan.

Kan ik telefonisch en/of via whatsapp boeken?
Als u wilt, kunt u ons bellen of whatsapp raadplegen via telefoonnummer (+34) 609 079 089

Is er een minimumleeftijd om een reservering te maken?
De minimumleeftijd om te reserveren is 21 jaar.

Is er een minimumverblijf om een appartement te reserveren?
Het minimum verblijf kan variëren afhankelijk van het seizoen en accommodatie tussen 2 en 3 nachten. Het minimumverblijf staat vermeld op de webpagina van elke accommodatie.

Zijn de schoonmaakkosten inbegrepen?
Bij het maken van de reservering zijn de kosten voor de eindschoonmaak bij de totale prijs inbegrepen. Het schoonmaken vindt plaats op de dag van vertrek. We maken niet schoon tijdens uw verblijf. Als u een extra schoonmaakbeurt wenst, moet u dit apart betalen.

Wat zijn de voorwaarden om een reservering te annuleren?
Als u de reservering binnen 24 uur na het maken van de reservering annuleert, worden er geen kosten in rekening gebracht en wordt u de 10% terugbetaald.

Als u de reservering meer dan 30 dagen voor de dag van aankomst annuleert, zal het etablissement de10% niet retourneren.

Als u de reservering annulleert binnen 30 dagen na de datum van aankomst of als u NIET komt opdagen, zal de accommodatie 100% van het gehele verblijf in rekening brengen.

Kan ik mijn reservering wijzigen?
Ja, u kunt uw reservering wijzigen door ons altijd minstens 30 dagen voor uw aankomst op de hoogte te stellen.

Kan ik een factuur ontvangen?
Indien u een factuur wenst, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodra u de reservering heeft gemaakt door ons alle factuurinformatie tegelijkertijd te sturen. De factuur wordt op de dag van aankomst aan u geleverd.

Moet ik een borg aanbetaling doen?
Nee
 

 Accommodaties:

Wat is het check-in tijd (inchecken) en vertrek tijd (check-out) van de accommodatie?
De check-in tijd is vanaf 14:00 uur en maximale vertrek tijd om 12:00 uur.

Waar haal ik de sleutels van mijn appartement op?
Een paar dagen voor uw aankomst, zullen wij u een e-mail sturen en vragen om uw aankomsttijd en vluchtnummer (indien aanwezig). Zodra uw antwoord is ontvangen, sturen we u een nieuwe e-mail waarin we het adres van het ontmoetingspunt aangeven.

Komt iemand opwachten bij mijn aankomst in het  appartement (inchecken)?
Ja, iemand van ons team zal u altijd verwelkomen op het ontmoetingspunt dat eerder per e-mail is aangegeven om u naar de accommodatie te begeleiden, het aan u te tonen en de sleutels af te leveren.

Komt er iemand op het moment van ons vertrek (Check-out)?
Bij het inchecken krijgt u instructies voor het uitchecken.

Moet ik iets meenemen naar de accommodatie?
De appartementen zijn volledig uitgerust met alle appartatuur en keukengerei. Daarnaast hebben ze beddengoed (lakens en dekbedden) en twee badhanddoeken en een handdoek voor elke gast (strandhanddoeken zijn niet meegeleverd).

Alle accommodaties hebben een wasmachine, strijkijzer, plank en een haardroger.

Houd er rekening mee dat de voorziening van het appartement een zelfbediening is en dat er geen welkomstpakket met eten of drinken wordt achtergelaten.

Is er internet in de accommodatie?
Al onze accommodaties hebben gratis high-speed WI-FI.

Hoe kom ik vanaf de luchthaven Tenerife Zuid naar el Médano?
Vanaf het vliegveld (gelegen op ongeveer 8 km. van El Médano) , neem de afslag TF-1 richting Santa Cruz de Tenerife. Neem op de volgende afslag de TF-64 en neem tenslotte de omweg naar El Médano.

Als u wenst, kunt u van tevoren een huurauto reserveren via onze website door hier te klikken, met ophaal en inleveren op de luchthaven.
Of als u wilt, zijn er taxi- en busdiensten (Taxi: 15€ aprox.)
Taxis Telephone: +34 922397475
Titsa Website: (busdiensten): www.titsa.com

Wat moet ik doen als ik tijdens mijn verblijf een noodgeval/incident heb met betrekking tot accommodatie?
Als u tijdens uw verblijf een noodgeval in uw appartement hebt, hebben we een 24-uursnummer, elke dag van het jaar (+34) 622 22 17 02.

Is er een beddengoed en handdoeken verschoning tijdens mijn verblijf?
Ja, als de reservering langer duurt dan 7 dagen (zonder extra kosten).

Op de dag vanmijn vertrek uit de accommodatie, wat moet ik doen met de vuilnis?
Voordat u vertrekt, stellen we het op prijs als u de vuilnis deponeert in de containers die het dichtst bij uw locatie bevindt. In de informatiemap die zich in elke accommodatie bevindt, vind u een map met de locatie van deze containers die zich het dichtst bij uw accommodatie bevindt.

Wat gebeurt er als ik iets kapot maak?
In het geval van het breken van iets, neem dan onmiddellijk contact met ons op en wij zullen de situatie beoordelen. In het geval dat er iets kapot is en we worden niet op de hoogte gebracht, brengen wij deze kosten in rekening de door u aangegeven crediet kaart van de reservering.
 

 Algemene informatie

Zijn huisdieren toegestaan in de accommodatie?
In sommige accommodaties zijn dieren toegestaan, altijd eerder raadplegen.

Mag ik roken in de accommodatie?
Roken is ten strengste verboden in het appartement. Als het appartement een balkon of een gemeenschappelijk terras heeft, is roken op het terras en/of balkon toegestaan.

Kan ik een wieg en een kinderstoel aanvragen voor mijn baby?
Elk appartement heeft een kinderstoel en een reiswieg, gratis, maar altijd van tevoren te communiceren.

Hoe kan ik contact opnemen met Apartamentos Médano?
U kunt contact met ons opnemen op de volgende telefoonnummers (bellen of whatsapp):
+34 609 079 089  (reserveringen)
+34 638 552 115  (commercieel)
+34 622 22 17 02  (24 uur)

Of via onze e-mail: info@apartamentosmedano.com


We zullen altijd blij zijn om je te ontvangen.